Részletek
Mi az almapektin és az inulin?
Az almapektin és az inulin is prebiotikumok, amelyek ellenállnak az emésztő enzimeknek, ezáltal változatlan formában jutnak el a vastagbélig, ahol serkentik a bélflórában lévő hasznos baktériumok szaporodását és ezzel párhuzamosan gátolják a káros baktériumok megtapadását a bélben.
A sűrítmény kétféle természetes prebiotikumot tartalmaz:
Almapektin - vízben oldódó fermentálható rost.
Inulin - rezisztens szénhidrát, a szimbionta anaerob vastagbél baktériumflóra tápláléka.
Napi 12 g inulin bevitel a széklet gyakoriságának növelése révén hozzájárul a normál bélműködéshez.
A kedvező hatások napi 100 ml elfogyasztása esetén érhetők el.
Ha megfelelő mennyiségű - minimum 40-50 gramm - a napi vízben oldható fermentálható rostbevitel, akkor elegendő a napi 50 ml fogyasztása az almapektinből.
A pektin és az inulin szerepe a bélegészségben
Az élelmi rostok fontos szerepet játszanak az egészség megőrzésében, a csökkentett élelmi rostbevitel összefüggésben áll a nyugati betegségek gyakoribb előfordulásával, a bél immunállapot rendellenességeivel. Az immunrendszer és a bélflóra kölcsönhatása, együttműködése biztosítja, hogy szervezetünk védve legyen az emésztőrendszerbe óhatatlanul bekerülő káros anyagoktól.