Részletek
A pektin és az inulin a két legértékesebb rost. A pektin, mint a legjobb vízoldható, fermentálható rost, és az inulin, mint rezisztens szénhidrát, fontos szerepet játszanak a bél immunrendszerének egyensúlyában. A fermentálható rostok támogatják a bél védelmi rendszerét, megelőzik a betegségeket, és segítenek a bél nyálkahártyájának immunrendszerének megfelelő működésében.
Az elmúlt években az élelmiszertudományban elterjedt a "funkcionális élelmiszer" fogalma. A funkcionális élelmiszerek olyan ételek, amelyek pozitív hatással vannak az egészségre, vagy csökkentik bizonyos betegségek kialakulásának kockázatát. Az almapektin és inulin kombinációjával – egy funkcionális élelmiszerként – két olyan élelmiszer-összetevőt hoztunk létre, amelyek nélkülözhetetlenek az emésztőrendszer egészségéhez.
Az emésztőrendszer egészségét a bél nyálkahártyájának állapota és a bélben élő baktériumok összetétele határozza meg. Ez az egyensúly meghatározza az egész test harmóniáját, és ha ez felborul, betegségek alakulhatnak ki.
Az almapektin és az inulin is prebiotikumok közé tartozik. Ellenállnak az emésztőenzimeknek, és változatlan formában érik el a vastagbelet. Ott serkentik a jótékony baktériumok szaporodását a bélflórában, miközben gátolják a káros baktériumok növekedését.
Az almapektin és inulin hatása
A rostok fontos szerepet játszanak az egészség megőrzésében. A rostok elégtelen bevitelét összefüggésbe hozták a civilizációs betegségek és a bél immunrendszerének zavarainak növekedésével. Az immunrendszer és a bélflóra közötti kölcsönhatás védi testünket a káros anyagoktól, amelyek az emésztőrendszerbe jutnak.
Fontos, hogy a mikrobiomunk naponta megkapja a szükséges tápanyagokat, mint a pektin és inulin. Ezek segítik a vékonybél és vastagbél egészséges epiteliális sejtjeinek működését, elősegítik a jól működő bélflóra kialakulását, és gátolják a káros baktériumok és gombák szaporodását.
A pektin és inulin kulcsfontosságúak a bél immunrendszerének, az úgynevezett GALT-nak (gut-associated lymphoid tissue). Az immunrendszer 70%-a az emésztőrendszerben található. A pektin és az inulin támogatják ezt a védelmi rendszert, megelőzik a betegségeket, és biztosítják a bél nyálkahártyájának megfelelő működését.
Pektin és inulin tulajdonságai
Az általunk használt inulin forma nem tartalmaz potenciálisan káros cukrokat és cukoralkoholokat. Hosszú távú fogyasztása sem befolyásolja a vércukorszintet.
Csak tiszta, ellenőrzött összetevők
GMO-mentes
Phytoösztrogén-mentes
Gluténmentes
Tejmentes
Vegán
Tartósítószermentes
Allergénmentes
Csomagolás: papír/karton
Formátum: folyékony
Illat: mesterséges illatanyag nélkül
Íz: enyhén savanykás íz
Almapektin inulinnal – Felhasználás
Kimondottan ajánlott 100 ml napi fogyasztása, amely pozitív hatással van a bélflóra egészségére, a koleszterinszintre és az emésztésre. Fogyasztható önmagában vagy ételekbe, italokba keverve.